Ajuntament de Barracas

Llocs d'interés

El nucli urbà de Barraques està situat a banda i banda de l'antic Camí ral Aragó - València, la Porta a la Comunitat Valenciana.

Encara que al principi l'economia va dependre de l'agricultura i la ramaderia, en l'actualitat ho és dels establiments existents en l'Àrea de Serveis, una de les més importants de la Comunitat Valenciana, de fet constituïx la font principal dels ingressos del municipi. Paral·lelament a aquesta zona de serveis es troba un estiratge nucli urbà on existeixen llocs d'interès com l'església de San Pedro Apòstol, S. XVI d'estil gòtic amb importants reformes consta d'una senzilla nau d'ordre corinti i voltes de creuería gòtiques. També són de destacar la seva torre campanar i la rosassa situada sobre l'altar major.

A pocs metres de l'església es troba la font construïda en 1576 les seves aigües tenen propietats minero medicinals.

Mereixen esment especial les façanes de les cases del final del Carrer Teruel per les seves pedres en ventanals i portals i al final del poble al costat del cementiri un arc amb voltes d'un antic assentament.

Als voltants del municipi l'ermita de San Roque vam destacar el seu pòrtic que bé mereix una visita.

El terme de Barraques és travessat per una Ruta Verda (antiga Via d'Ulls Negres) que en un futur no molt llunyà servirà per a practicar cicloturisme. Des de Barraques també parteixen itineraris o rutes senyalitzades per a realitzar excursions al Toro i Pina.

Al costat de la Ruta Verda i amb bon accés des de la CN - 234, existeix una zona d'acampada enmig d'un entorn envoltat de carrasques i pins, és la denominada Estació del Palancar. També molt prop del nucli urbà hi ha una zona humida cridada la Bassa Gran, que conta amb fauna pròpia com la polla d'aigua i on neix aigua en la seva pacti central. Altre paratge molt característic d'aquesta zona és El Mazorral un dels pocs boscos que queden a la Comunitat Valenciana format per carrasques i alzines constituint el típic Quercus ilicis constituït per arbres del gènere Quercus, igual que en les vessants de l'alt Limbe i la Serretilla.

A més dels paratges citats amb anterioritat també cal destacar pel seu interès Carramanchel, Els Cremats, Cerro dels Pastors i ja en el límit amb Aragó El Barruezo.

A escassos metres del Poliesportiu Municipal es troba un llarg passeig amb grans pollancres a banda i banda.

Tots aquests paratges naturals en l'estació d'hivern amb la caiguda de la neu obtenen un bell mantell blanc que permet l'obtenció de fotografia més pròpies d'altres latituds.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal